Guten Apetit!
Své fotky, dojmy a recence posílejte na:
nebo

Wiener Kaiserschmarrn
Náš první recept nás zavede do hlavního města Rakouska, do Vídně. Kdoví, jestli ho servírovali císaři pravidelně, protože miloval palačinky, nebo ho poprvé ochutnal u chudého chalupníka, když se ztratil v lese.

Rösti
Druhý recept nás zavede do Švýcarska – tamní specialitou jsou bramborové Rösti. Název pochází z německého slova rösten, což znamená opékat. Původně to byla běžná selská snídaně v kantonu Bern, která se však později rozšířila do celého Švýcarska. Receptů na přípravu Rösti je samozřejmě hodně a ani samotní Švýcaři se neumí shodnout, který recept je ten pravý a původní. Rösti se dělají ze syrových nebo vařených brambor, servírují se buď jako samostatné jídlo, nebo jen jako příloha a podávají se v různých variacích. Rösti může konkurovat jedině náš bramborák. Tak pojďme na to. Stačí si recept přeložit, připravit a vyfotit nebo natočit. Těšíme se na fotky a přejeme Guten Appetit.